Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Το δώρο της γιορτής

Κάθε φορά που γιορτάζει ένα παιδί (γιος/κόρη/ανήψι/βαφτιστήρι/παιδί φίλου μας) αναρωτιόμαστε τι δώρο να αγοράσουμε. Κάτι χρηστικό και πρακτικό; Ένα παιχνίδι; Ένα βιβλίο; Ένα dvd; Ένα gadget; Συχνά μπαίνουμε σε άνα κατάστημα παιχνιδιών και περιπλανιόμαστε στους διαδρόμους με παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα για την ηλικία του παιδιού που μας ενδιαφέρει. Κουδουνίστρες για τα βρέφη, πολύχρωμες συσκευασίες για τα νήπια, εκπαιδευτικά παιχνίδια για τα παιδιά σχολικής ηλικίας στέκουν μπροστά μας, έτοιμα να γλιστρήσουν στο καλάθι μας. Ποιο είναι το πιο κατάλληλο; Ποιο θα αρέσει περισσότερο;
Όταν ρωτάμε ένα παιδί για τις προτιμήσεις του, δεχόμαστε "παραγγελίες" που φιγουράρουν στις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Η απάντηση του 4χρονου Νίκου για το τι δώρο θα ήθελε, ανέδειξε μια άλλη "παραγγελία". Δεν τον ενδιέφερε το περιεχόμενο, αλλά η συσκευασία. 'Ηθελε το δώρο του να είναι τυλιγμένο σε χρωματιστό χαρτί, τυλιγμένο με κατσαρές κορδέλες..! Ίσως επειδή τα παιδιά δέχονται πολλά δώρα ή επειδή τα αντικρίζουν τόσο συχνά τόσο στα καταστήματα όσο και στα περίπτερα, αυτό που τους δίνει επίσης ευχαρίστηση είναι το ξετύλιγμα του αμπαλάζ. Εμείς οι δωρητές μπορούμε να τοποθετήσουμε μέσα στο αμπαλάζ οτιδήποτε αντέχει η τσέπη μας. Το παιδί θα χαρεί με το δώρο που θα έχει τη μορφή δώρου. Και κυρίως θα είναι τυλιγμένο με φροντίδα και αγάπη!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να το χαιρόμαστε το βαφτιστήριον!!!!!

monahikoslikos είπε...

έχω ένα εγγονάκι 10 μηνών που απ' όλα τα παιχνίδια του αυτά που το εντυπωσιάζουν περισσότερο είναι κάτι φανταχτερά παιχνιδάκια που του πήρα με 8-10 ευρώ από τα υπαίθρια "μαγαζιά" που στηνουν κάποιοι Πακιστάνοι στα πεζοδρόμια της πόλης.

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

Να το χαιρόμαστε!

@monahikoslikos,
Πράγματι τα παιδιά δεν αναγνωρίζουν την τιμή των δώρων όσο την κίνηση από τη μεριά μας! Ευχαριστώ για το σχόλιο!

μαγδαληνιώ δια χειρος είπε...

Καλώς σε βρήκα Σταυρούλα!!!Ο μικρός μου όταν ήταν 2 χρονών μου είχε ζητήσει ένα μπλε δώρο!!Με τη φαντασία τους και την αθωότητα τους τα παιδιά πολλές φορές σε ξαφνιάζουν!!!Να ναι ευτυχισμένα όλα τα παιδάκια!Φιλάκια.

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@Μαγδαληνιώ,
Καλώς όρισες! Η φαντασία των παιδιών βοηθά και εμάς τους ενήλικες να γίνουμε λίγο πιο δημιουργικοί! Σου εύχομαι να έχεις δύναμη και φαντασία στο ρόλο σου ως μαμά!