Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Men, (s)extremely macho?

Η "περίπτωση" των αντρών είναι το βασικό θέμα συζήτησης σε μια γυναικοπαρέα. Οι γυναίκες προσπαθούν να αναλύσουν συμπεριφορές και να αποκωδικοποιήσουν μηνύματα. Και όταν η κατάσταση, σύμφωνα με τις ίδιες, δεν σηκώνει εξηγήσεις, απογοητεύονται και αναρωτιούνται πού πήγαν όλοι οι άντρες. Από την άλλη, οι άντρες δυσκολεύονται συχνά να κατανοήσουν τις πράξεις του άλλου φύλου, που σκορπίζει ερωτηματικά στην επικοινωνία.
Η βασική διαφορά στην αντιμετώπιση των αντρών είναι ότι συνήθως δεν αναλώνονται σε ερμηνείες, αναλύσεις ή εξηγήσεις. Οι άντρες ακόμα κι όταν δεν έχουν σταθερή σχέση, διατηρούν την αυτοκυριαρχία τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νιώθουν μοναξιά. Σίγουρα έχουν κι εκείνοι τα συναισθηματικά τους σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο, καταφέρνουν να μείνουν ψύχραιμοι και να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητές τους. Στην πλειοψηφία τους, οι εργένηδες 30 και κάτι δίνουν έμφαση στην επαγγελματική κατοχύρωση και καταξίωση. Επιδιώκουν να αναγνωριστούν επαγγελματικά ή να κερδίσουν χρήματα. Η αναζήτηση συντρόφου είναι το νούμερο δύο στη λίστα των προτεραιοτήτων. Δεν βιάζονται να περάσουν στο νούμερο δύο. Θέλουν να σιγουρευτούν ότι ολοκλήρωσαν τον πρώτο στόχο. Διαφορετικά δεν νιώθουν έτοιμοι να δεσμευτούν σε μια σχέση. Μπορεί να βγαίνουν με γυναίκες ή να κάνουν σύντομες σχέσεις, ωστόσο η έννοια τους θα είναι στον πρώτο στόχο. Αναμφισβήτητα, η λίστα των στόχων τους περιλαμβάνει πολλά ακόμα στοιχεία, μέσα στα οποία είναι και η απόκτηση παιδιών. Οι άντρες ωστόσο δεν βιάζονται. Το βιολογικό τους ρολόι δεν τους δημιουργεί την αίσθηση της βιασύνης στην τεκνοποίηση. Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα μπορούν να πειραματίζονται με διάφορες σχέσεις, να γεμίζουν τις αποσκευές των εμπειριών τους μέχρι τη στιγμή που θα αποχαιρετήσουν την εικόνα του macho και θα αφοσιωθούν σε μία γυναίκα. Σε εκείνη που θα τους εμπνεύσει να κάνουν τη μετάβαση στην εικόνα του συντρόφου. Όπως και να έχει οι άντρες που λειτουργούν με πάθος στη ζωή τους έχουν την ικανότητα αυτής της μετάβασης χωρίς να φοβούνται ότι ο (s)extremely macho man θα εξαφανιστεί. Αντιθέτως, θα συνεχίσει να ζει μέσα από καινούργιους ρόλους. Βασική υπενθύμιση: ο άντρας είναι βαθιά συναισθηματικό ον με ντουζίνες τρυφερότητας και φροντίδας. Έχει ανάγκη από μία γυναίκα που θα καταφέρει να ξεδιπλώσει από μέσα του αυτά τα στοιχεία χωρίς να του αλλοιώσει τα macho ταλέντα του..!

6 σχόλια:

ORANJE είπε...

συγχαρητηρια για τον πανεξυπνο τιτλο!σε ενα μικρο αρθρο,καταφερατε να χωρεσετε τα βασικα σημεια διαφορας φιλοσοφιας μεταξυ των δυο φυλων.σιγουρα υπαρχουν πολλα ακομα που επιδεχονται αναλυσης.θα με ενδιεφερε να δω τις διαφορες ''ψυχολογιας''και σκεψης οσον αφορα ΚΑΙ το εξωτερικο.ισχυουν τα ιδια για τα δυο φυλα οσον αφορα χωρες οπως Αγγλια και ΗΠΑ???

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@ORANJE,
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Το ερώτημα που βάζετε με προ(σ)καλεί να διερευνήσω περισσότερο το φαινόμενο εκτός Ελλάδας. Θα επανέλθω με επόμενη ανάρτηση!
Καλωσήλθατε!

iLiAs είπε...

...δεν εχω να προσθέσω κάτι...
συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία προταση.. είναι πολυ εξυπνη προσέγγιση και πολυ έξυπνες οι γυναικες που το καταφέρνουν..

"..ξεδιπλώσει από μέσα του, στοιχεία χωρίς να του αλλοιώσει τα macho ταλέντα του.."

ευχαριστώ για το κείμενο.
να 'σαι καλα :)

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@iLiAs,
Ευχαριστώ για το σχόλιο!
Καλημέρα:-)

Ανώνυμος είπε...

Μια γυναικα για να κρατησει εναν άνδρα διπλα της δεν θέλει ... κοπο θέλει τροπο. 'Οχι γιατι θα του το επιβάλλει ή θα τον πίεσει με δεσμευση αλλα απλά γιατι θα τον κανει να το θέλει και ο ιδιος.

Δημητρης Μ.

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@Δημήτρη,
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
Ευχαριστώ για το σχόλιο!