Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Γυναίκες single 30 και άνω

Οι singles μετά τα 30 δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις 20άρες. Πολλές φορές μάλιστα άνετα τις περνάς για 27 ή 28 χρονών. Πολλές είναι επαγγελματικά καταξιωμένες, ζουν μόνες τους, είναι οικονομικά ανεξάρτητες, διασκεδάζουν με την παρέα τους και γενικότερα φαίνεται να έχουν μια ζωή γεμάτη. Οι γυναίκες αυτές δείχνουν ανοιχτές σε κάθε εμπειρία, έτοιμες να ζήσουν καθετί καινούργιο. Διαθέτουν τόσο τη ζωντάνια και την όρεξη της νέας εμπειρίας όσο και ένα είδος σοφίας, καθώς έχουν πολλά βιώματα στο ενεργητικό τους. Διατηρούν λοιπόν μέσα τους μια "έμπειρη παρόρμηση". Λένε ότι μπορούν να παρατηρήσουν τις συμπεριφορές των άλλων και να καταλάβουν την πρόθεσή τους. Κάποιες φορές μοιάζουν σκληρές και υπερανεξάρτητες. Σαν να ξέρουν πολύ καλά τι είναι αυτό που αναζητούν από τον άλλο, που όταν δεν το βρίσκουν δεν είναι διατεθειμένες να ξεκινήσουν τα παζάρια. Εύκολα θα αναζητήσουν αλλού την ευκαιρία τους. Οι άντρες από τη μία χαίρονται να γνωρίζουν γυναίκες που μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να φροντίσουν τον εαυτό τους από την άλλη, όμως, μπορεί να διαισθάνονται κάτι απειλητικό στην ατμόσφαιρα. Είναι η εικόνα της αυτονομίας, της αυτογνωσίας και της ευκολίας στη λήψη απόφασης η πραγματικότητα στη ζωή των γυναικών αυτών; Ή είναι το περιεχόμενο μιας όμορφα στολισμένης βιτρίνας; Τι εικόνα έχουν οι γυναίκες όταν συζητούν με τις φίλες τους; Πώς εμφανίζονται μόνες στο σπίτι; Αρκετές από τις singles των 30 και άνω περιστοιχίζονται από φίλους που είναι σε σχέση ή είναι παντρεμένοι με παιδιά. Η διαφορετικότητα αυτή μεγεθύνει συνήθως την απόσταση ανάμεσά τους. Οι φίλοι που στο παρελθόν ήταν πάντα έτοιμοι για "νυχτερινές περιπέτειες" τώρα κάνουν νυχτοπερπατήματα προς το βρεφικό δωμάτιο. Σίγουρα οι γυναίκες χαίρονται με την πορεία των φίλων τους και αγαπάνε τα παιδιά τους, αλλά βιώνουν ότι κάτι τους λείπει. Πολλές δεν παραδέχονται ότι θέλουν και οι ίδιες να βρεθούν σε αντίστοιχη κατάσταση, με αποτέλεσμα να διατυμπανίζουν το θρύλο της αιώνιας εργένισσας. Άλλες συνειδητοποιούν ότι θέλουν να γνωρίσουν το ταίρι τους, αλλά καταφεύγουν σε μεθόδους αρπακτικού και καταλήγουν χωρίς βορρά. Όπως και να έχει, οι γυναίκες single είναι καλό να αποδέχονται τα συναισθήματά τους και να τα αναγνωρίζουν. Ακόμα και το συναίσθημα της μοναξιάς που είναι ανθρώπινο και φυσιολογικό να υπάρχει αξίζει να το παρατηρούν προσέχοντας το μήνυμα που τις στέλνει. Μόνο αν παραμείνουν συντονισμένες με τα συναισθήματά τους θα στέλνουν συνεπή μηνύματα στους άλλους.

6 σχόλια:

iLiAs είπε...

θα απαντήσω ως 30 single αντρας..
αυτο με τους φίλους που ψαχνεις για να ξενυχτήσεις, επειδή εχουν baby-sitting,
ισχυει και για τα 2 φύλα.
επίσης, ειναι πλέον κουραστικό, να λαμβάνεις προσκλήσεις για βαφτίσια.

σίγουρα, ειναι προσόν, μια γυναίκα, να είναι ανεξάρτητη, έμπειρη.
Οι διαφορά, ανδρων-γυναικων, στα 30, ειναι οτι η γυναίκα, αρχίζει και αγχώνεται για την τεκνοποίηση..
ο άνδρας, ισως, μετα τα 40.

ισως, τον θρυλο της "αιωνιας εργένισσας" τον διατυμπανίζουν, σε πείσμα και αντίδραση, των κολλητων της, που μιλούν ολη την ωρα για τι ειπε το παιδί τους, τι εφαγε, τι έκανε, πως γέλασε κτλ κτλ..


να 'σαι καλά :)
καλο σαβ/κο :)

Unknown είπε...

Μόλις διάβασα την περιγραφή της καλύτερής μου φίλης! Είναι εκπληκτικό το πόσο κοντά πλησιάσατε. Και είμαι σίγουρη πώς αν της στείλω το κείμενό σας θα τα αρνηθεί όλα. Στην αρχή. Μετά από πέντε λεπτά θα τα παραδεχτεί όλα.

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@iLiAs,
μου έδωσες τροφή να ασχοληθώ και με τους άντρες single σε επόμενη ανάρτηση! Συμφωνώ ότι η "αιώνια εργένισσα" θέλει να αποδείξει επίσης ότι και η δική της ζωή έχει νόημα.

Καλό Σ/Κ και σε εσένα!

@Koueen,
έγραψα την ανάρτηση γιατί μέσα από συζητήσεις τόσο με φίλες όσο και με θεραπευόμενες ανακαλύπτω στην πορεία τη μοναξιά που βιώνει μια γυναίκα άνω των 30 χωρίς σχέση. Σίγουρα δεν ισχύει για όλες τις γυναίκες. Έχει ενδιαφέρον ωστόσο ποιες παραδέχονται τα αληθινά τους συναισθήματα.

Καλό Σ/Κ!

Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας!

Ανώνυμος είπε...

Η ελληνικη κοινωνια εστω κι αν ειμαστε στο 2012 ειναι αμειλικτη με τις γυναικες ανω των 30 που ειναι singles. Αυτο δημιουργει πολλές παρενεργειες στη συμπεριφορά τους και ενιοτε τις ωθει σε βεβιασμενους και αποτυχημενους γάμους.
Νομιζω πως αρκετες φορές οι γυναικες αυτες ειναι σαν καραβι με ... χαλασμενη πυξιδα! Οσο καλο και καλοταξιδο κι αν ειναι δεν μπορει να βρει τον προσανατολισμο του στον ωκεανο!

Δημητρης Μ.

iLiAs είπε...

περιμενω με ενδιαφερον & περιέργεια, το αρθρο σας,
για τους men, 30, single.

Καλο βραδυ :)

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@Δημήτρη,
θεωρώ ότι η ελληνική κοινωνία είναι σκληρή και με τους άντρες. Ίσως οι γυναίκες μπαίνουν πιο εύκολα στο στόχαστρο! Ευχαριστώ για το (ακόμα μια φορά) στολισμένα γραμμένο σχόλιο!

@iLiAs,
σύντομα..!