Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Σεβίλλη: τροχοί αγάπης

Η Σεβίλλη μαγεύει με την ομορφιά της. Στενά δρομάκια σαν πολύχρωμα φίδια στριφογυρίζουν στους αιώνες κουβαλώντας μέσα τους τα χρώματα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και της αραβικής κυριαρχίας. Φοίνικες στους δρόμους χαιρετούν καμαρωτοί τους περαστικούς. Κάστρα και τείχη αποπλανούν πίσω στο χρόνο. Τα αραβικά λουτρά δίνουν μια φρεσκάδα χαλάρωσης οδηγώντας το αναζωογονημένο σώμα στις όχθες του Γουαδαλκιβίρ. Ένα ποτήρι cruzcampo ξεδιψά τον ταξιδιώτη. Δυο τρία τάπας γλυκαίνουν την πείνα του.
Και οι Σεβιλλιάνοι ανακατεύονται με τους τουρίστες συνθέτοντας ένα πολυσύνθετο παζλ ευγένειας και επικοινωνίας. Οι ντόπιοι κινούνται στους καθημερινούς ρυθμούς συγχωνεύοντας με βασμό τους ξένους. Μια πρωινή "Καλημέρα", ένα νεύμα που δίνει προτεραιότητα στον επιβάτη του λεωφορείου. Η απορρόφηση της ομορφιάς της πόλης από τους ντόπιους είναι σχεδόν συγκινητική. Κάθε Σεβιλλιάνος χαίρεται τη βόλτα του ρολάροντας παντού. Τα μωρά στα καροτσάκια τους επεξεργάζονται τις εικόνες σαν μικροί εξερευνητές. Οι κυρίες σουλατσάρουν σέρνοντας σε κομψά καρότσια τα ψώνια τους. Ηλικιωμένοι κάθονται με περηφάνια στα καρότσια τους και δέχονται το περιποιητικό χέρι βοήθειας των φροντιστών τους. Άτομα με ειδικές ανάγκες συναντιούνται σε πλατείες με τους βοηθούς τους. Νέοι ρολάρουν σαν βολίδες με τα πατίνια τους. Άνθρωποι κάθε ηλικίας κυλούν ανέμελοι με τα ποδήλατά τους.
Και όλοι αυτοί οι τροχοί στριφογυρνούν με πνεύμα ισότητας, διακριτικότητας και ευγένειας. Οι ρόδες αναδύουν στην ατμόσφαιρα ενέργεια αγάπης.
Η ενέργεια αυτή είναι που κάνει τη Σεβίλλη να φαντάζει ακόμα πιο όμορφη..!

2 σχόλια:

iLiAs είπε...

αγαπημενη Ισπανια...δεν εχω παει Σεβιλλη..αλλά οπου πηγα, ηταν τοσο ωραια!!

και καλοι ανθρωποι!!

καλη βδομαδα !! :)

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@iLiAs,
στην Ανδαλουσία έχω συναντήσει πανέμορφα τοπία και όντως πολύ ευγενικούς ανθρώπους!
Καλή εβδομάδα!