Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Το ελεύθερο επάγγελμα


Ο ελεύθερος επαγγελματίας βρίσκεται παρέα με τον εαυτό του πολλές ώρες. Συζητά με το Εγώ του που άλλοτε είναι φλύαρο ή σιωπηλό. Εξαρτάται από τη διάθεσή του. Σε αυτό το διάλογο παρεμβαίνει το Εκείνο ουρλιάζοντας στο αυτί του. Μιλά παρορμητικά, πετάγεται από το ένα θέμα στο άλλο και πιέζει για λοξοδρόμηση. Τότε κάνει την εμφάνισή του το Υπερεγώ ανοίγοντας την κάνουλα της λογικής. Οι κανόνες καταβρέχουν το Εκείνο και έτσι μουσκεμένο κλείνει το στόμα του. Σταματά για λίγο η φασαρία. Αναδύεται η σιωπή. Μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση...
Η μοναξιά στο ελεύθερο επάγγελμα μπορεί να εξυψώσει το άτομο που το ασκεί. Φτάνει να βρίσκει κάθε φορά την ισορροπία μέσα του, να αντέχει τη μοναξιά του και να χαίρεται την παρέα του εαυτού του. Μόνο έτσι θα προσφέρει υπηρεσίες ικανές να εξυψώσουν και τους παραλήπτες του.     

2 σχόλια:

iLiAs είπε...

χμ...εξαρταται το επάγγελμα...
ο τραγουδιστής??
ο ηθοποιός??
κομμώτρια/ης?
.. είναι και κάποιοι, που οντως, δουλεύουν στη σιωπη και παρέα εχουν τις σκέψεις τους.


καλο απόγευμα! :)

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@iLiAs,
όντως παίζει ρόλο τι υπηρεσίες προσφέρει κάθε ελεύθερος επαγγελματίας. Κάποιοι έχουν περισσότερη επαφή με ανθρώπους ενώ άλλη λιγότερη. Όπως και να έχει όμως ο επαγγελματίας σε αυτή την κατηγορία οργανώνει μόνος τις υπηρεσίες του. Καλή σου μέρα!