Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η κα Τύχη η ολισθηρή


"Κοίτα πώς πάει. Από το 1 στο 32..!", δήλωσε ξεκάθαρα νεαρός άντρας σε φίλο του έξω από προπατζίδικο. Τι του έδειχνε άγνωστο! Τους αριθμούς προσπαθούσε να προβλέψει. Την τύχη του να ελέγξει. Μπορεί αυτή να του ξεγλιστρούσε κάθε φορά, αλλά εκείνος με σύστημα και μελέτη θα τη γράπωνε! Την τύχη αυτή προσπαθούν να δαμάσουν πολλοί. Πρόσωπα-αυτοκόλλητα στην οθόνη του ΚΙΝΟ, αναλύσεις αστρολογικών χαρτών, φύσημα των ζαριών πριν από την τελική "πτώση"...

Η βουτιά στον ωκεανό της τύχης έχει συνήθως μπερδεμένα μουσκεμένες συνέπειες. Χρέη, εθισμό, εμμονές, ψέματα, ρίσκο, μοναξιά... Αν ήταν γυναίκα, οι άντρες θα την χαρακτήριζαν ύπουλη, πονηρή, σκερτζόζα, μπριόζα, κολπατζού και παιχνιδιάρα. Θα υπέφεραν μαζί της γιατί θα ήταν απρόβλεπτη, αλλά ταυτόχρονα θα μαγεύονταν από τις παραξενιές της. Με την ελπίδα να την χειραγωγήσουν θα έμεναν για πάντα υπάκουα υποχείριά της!

Και επειδή η τύχη ολισθαίνει παρασύροντας μαζί της τους πιστούς οπαδούς της, χρειάζεται το φρένο της σύνεσης. Εκεί όπου η διασκέδαση μετατρέπεται σε επικίνδυνο ολίσθημα, αξίζει να επέμβει ο έλεγχος προς αποφυγή δύστυχων στιγμών.

Εύχομαι το 2013 να είναι τυχερό* για όλους!

*Τυχερό = πλούσιο σε ευκαιρίες, έξυπνες επιλογές, διαχείριση ρίσκου, ανάληψη ευθύνης και ασύδωτη δημιουργικότητα!!

3 σχόλια:

iLiAs είπε...

καλη χρονιά με υγεία και πολλά χαμόγελα! :)
όλα τα θετικά συναισθήματα, να ευοδώσουν! :)

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς σαν λαός εμφανίζουμε ιδιαίτερη έφεση στα τυχερά παιχνίδια..με τις δεδομένες μάλιστα οικονομικές συνθήκες αποτελούν συχνά χώρο εναπόθεσης ελπιδών για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Οι "εξάρες" όμως μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν "ασσόδυο" γι αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή κ εγκράτεια από όσους θέλουν να προκαλούν την τύχη τους. Ποιός όμως είναι ο γνωστότερος επαγγελματίας παίκτης τυχερών παιχνιδιών στο κόσμο;;; Νικόλας Ανδρέας Δάνδολος ή αλλιώς...NICK THE GREEK!!!

Καλή χρονιά σε όλους (κ καλή τύχη βεβαίως βεβαίως!!!)

πολύ ωραίο κείμενο!

Marianne


Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@iLiAs,
Καλή χρονιά και σε εσένα!

@Marianne,
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σχόλιο!
Καλή χρονιά επίσης!