Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μια εφηβεία γεμάτη ρυτίδες


Η κρίση της μέσης ηλικίας χτυπά άντρες και γυναίκες. Οι ρυτίδες κάνουν επαναστατικά την εμφάνισή τους. Το δέρμα δέχεται εισβολή από κακομούτσουνους κατακτητές. Τα θύματά της ζητούν απεγνωσμένα το ελιξήριο της νεότητας. Αρνούνται να αποδεχτούν την ηλικία τους. Νιώθουν ταγμένοι στην ηλικία της νιότης. Ο φόβος της ωρίμανσης παίρνει τέτοιες διαστάσεις μέσα τους που δημιουργεί πανικό. Τα άτομα-θύματα αντιστέκονται σθεναρά στις ριπές του χρόνου. Αποκτούν νεανικά ενδιαφέροντα, συμπεριφέρονται σαν παρωχημένοι έφηβοι και πέφτουν με τα μούτρα στα ξακουστά "απωθημένα". Ό,τι θεωρούν ότι δεν έζησαν μοιάζει με προϊόν σε γυαλιστερή συσκευασία. Είναι έτοιμοι να ορμήξουν κάνοντας κομματάκια το περιτύλιγμα. Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις... Προσπαθούν να πείσουν για τη φρεσκάδα τους. Είναι προασπιστές των καινοτόμων αντισυβατικών ιδεών. Οι ίδιοι ωστόσο έχουν χάσει την υπόστασή τους. Έχουν ξεχειλώσει τόσο την εικόνα τους που στο όνομα της νεότητας μοιάζουν με καλοσιδερωμένες μαριονέτες. Πασχίζουν να δώσουν την παράστασή τους και να σταθούν στο ύψος των νεανικών δρώμενων. Αυτοί ωστόσο που νιώθουν πραγματικά νέοι λειτουργούν με απλότητα, χωρίς θορύβους ούτε τυμπανοκρουσίες. Παίζουν με τις ρυτίδες τους και αφήνουν τη νεανική τρέλα τους ασιδέρωτη. Δεν προσποιούνται τους εφήβους. Είναι αυτοί που πέρασαν την εφηβεία τους με όλη της την ακμή (σπυριά και δόξα μαζί!). Δεν θέλουν να ζήσουν μια δεύτερη εφηβεία με ρυτίδες..!

4 σχόλια:

iLiAs είπε...

οι πλαστικοί χειρούργοι, κλέφτες θα γίνουν?? :P

καλο βράδυ! :)

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@iLiAs,
μια επέμβαση τέτοιου τύπου είναι αποδεκτή και καθόλου μεμπτή! Ωστόσο, αυτό που δυσκολεύομαι να αποδεχτώ είναι η εφηβική συμπεριφορά ανθρώπων που απέχουν πολλά χρόνια από την εφηβεία τους. Ευχαριστώ για το σχόλιο!

marronblogger είπε...

Ενδιαφέρον θέμα...
Η σύγκρουση είναι μεταξύ αυτού που φαινόμαστε στον καθρέπτη και αυτού που νιώθουμε εντός μας, που λέγεται δύναμη και όρεξη για δράση... Καλό σου βράδυ Σταυρούλα

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

Όντως είναι ενδιαφέρον θέμα. Και πολύ ενδιαφέρον το σχόλιό σου marronblogger!

Καλή σου μέρα!