Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

10ήμερο προσφορών


Η αναζήτηση συντρόφου είναι συχνά μια απαιτητική διαδικασία. Θυμίζει τη συμπεριφορά μας ως καταναλωτές. Λαχταρούμε να αποκτήσουμε ένα προϊόν και ονειρευόμαστε τη μέρα που θα γίνει δικό μας. Η λαχτάρα αυτή πολλαπλασιάζεται σε περίοδο εκπτώσεων. Τότε πολλά ακόμα προϊόντα αστράφτουν στις βιτρίνες οδηγώντας μας σε δρόμους παραπλάνησης. Έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε κάτι που λίγους μήνες πριν ήταν απρόσιτο.

Μπερδευόμαστε και ξεκινούμε τους υπολογισμούς:
"Αξίζει να διαθέσουμε χρήματα για το πολυπόθητο αντικείμενο;"
"Συμφέρει αλήθεια;"
"Είναι μια αληθινά έξυπνη αγορα;"

Κάποιοι από εμάς μένουν για λίγο σε υπολογισμούς, ενώ άλλοι επιδίδονται άμεσα σε ένα ξέφρενο καταναλωτικό πάρτυ. Η εικόνα αλλάζει, όταν έρχονται περίοδοι προσφορών. Εκείνες τις στιγμές λυγίζουν και οι πιο καχύποπτοι και βάζουν το χέρι στην τσέπη. Όταν πείθονται τάχιστα ότι πρόκειται για μοναδική ευκαιρία, βάζουν τους ενδιασμούς στην άκρη και πέφτουν με τα μούτρα. Συνήθως λίγες μέρες ή μήνες μετά μετανιώνουν για τη συμπεριφορά τους.

Αντίστοιχα στις νέες γνωριμίες συχνά υπάρχει η τάση συσσώρευσης. Θέλουμε να γνωρίσουμε κόσμο, να διαλέξουμε ανθρώπους που πραγματικά μας ταιριάζουν και να τους "δοκιμάσουμε". Ωστόσο, οι πολλές δοκιμές καταλήγουν να μας φθείρουν και να μας απομακρύνουν από το στόχο μας. Οι εμπειρίες στοιβάζονται μέσα μας, όπως είναι στριμωγμένα τα ρούχα, τα παπούτσια και τα υπόλοιπα αντικείμενα από την περίοδο προσφορών.

Αναμφισβήτητα οι νέες συναναστροφές αυξάνουν την πιθανότητα να γνωρίσουμε τον/την σύντροφό μας. Αξίζει να αξιοποιούμε ευκαιρίες όπως προσκλήσεις σε πάρτυ, εκδηλώσεις κλπ. Χρειάζεται ταυτόχρονα να γνωρίζουμε τι μας ικανοποιεί και ποιοι άνθρωποι μπορούν να συμβάλλουν στην ευτυχία μας.

Καλό είναι να δείξουμε σύνεση σε κάθε είδος "προσφορών". Κάποιες φορές μια "αγορά" αποβαίνει ιδιαίτερα έξυπνη, ενώ άλλοτε ξεθωριάζει γρήγορα στα μάτια μας.

Y.Γ. Αφιερώνω στην Β.Λ. αυτή την ανάρτηση για τη συζήτηση και την έμπνευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: