Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Η συγγραφή ιστορίας στην ψυχοθεραπεία


Αφιερώνω αυτήν την ανάρτηση στη συνεργάτη μου Νικολέτα Μπαλοθιάρη, γραφίστρια και web designer. Εμπιστεύτηκα στην Νικολέτα ιστορίες που γράφω για τους θεραπευόμενούς μου και της ζήτησα να εμπνευστεί μια εικόνα για την καθεμιά. Κατάφερε με λιτότητα και χάρη να απεικονίσει εύστοχα το βαθύτερο μήνυμα.

Ένιωσα ιδιαίτερη χαρά που συμπορεύτηκα μαζί της σε αυτή τη δράση. Συνειδητοποίησα πως η δεξιότητα ενσυναίσθησης δεν ανήκει μόνο σε εμάς τους ψυχολόγους. Η Νικολέτα μπορεί να νιώσει τα συναισθήματα και την κατάσταση του άλλου. Οι εικόνες επιβεβαιώνουν και αυτήν της τη δεξιότητα συμπληρώνοντας άρτια τις ιστορίες.

Την ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τον επαγγελματισμό της και τη διεισδυτική ματιά της.

http://www.skafandro.gr/wp/portfolio/mental-healtha-storyteller-postcard/#



4 σχόλια:

ολα θα πανε καλα... είπε...

Καλησπέρα!

Νομίζω πως ένας καλός γραφίστας - web designer "χρειάζεται" να διαθέτει ενσυναίσθηση για να πιάνει τα σήματα και τα σημάδια αλλά μήπως όλοι μας δε θα "έπρεπε" να την καλλιεργήσουμε αν δεν την έχουμε;

Αν θέλετε, θα μπορούσατε να αναφέρετε πότε θα βγει το βιβλίο σας αυτό;

Γεωργία.

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

Αγαπητή Γεωργία,

Το σχόλιό σου με βρίσκει απολύτως σύμφωνη!
Δεν γνωρίζω την απάντηση για το πότε θα εκδοθεί το βιβλίο, καθώς περιμένω ακόμα απαντήσεις από διάφορους εκδοτικούς οίκους. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου!

Unknown είπε...

Beutiful work Stavroula. A true inspiration for all young therapists to keep on thinking innovative ways to enrich and expand their own therapeutic style and passion for work.

Orestis

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@Orestis,

Thank you so much for your heartfelt comment!