Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Η παράσταση - The show

Η καθημερινότητα. Η επανάληψη. Η ησυχία. Η αρμονία. Η σταθερότητα. Η γαλήνη.
Η ξεκούραση. Η στιγμή. Η μοναχικότητα. Η διαδοχικότητα. Η ισορροπία. Η ολοκλήρωση.
Η επαφή. Η συνάντηση. Η σκέψη. Η χαλάρωση... και άλλα τόσα στοιχεία αποτελούν μερικά από τα κομμάτια που κατοικούν μέσα μας.
Αν τα βιώσουμε στον ψυχισμό μας και στο αστικό μας καταφύγιο,
θα τα συναντήσουμε και κάπου εκεί έξω...
Μέσα από την εσωτερική μας διαδρομή θα έρθει το αποτέλεσμα της αναζήτησης.
***********************************************************************************
Everyday routine. Repeat. Quiet. Harmony. Steadiness. Serenity. Rest. Moment. Solitude. Rotation. Balance. Completeness. Contact. Meeting. Thought. Relaxation... are some of the elements inside us.
If we experience these elements in our intrinsic world and our urban resort,
we'll find them somewhere out there...
Through our internal route we'll find the result of our pursuit.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν το κατάλαβα. Για εξήγησέ το καλύτερα.

labrini είπε...

Και μέσα από την διαφορετική οπτική γωνία, θέση, απόφαση, στάση, δυνατότητα, επιλογή. Μέσα ή έξω; Για πόσο μέσα; Πότε έξω;

Ειρήνη είπε...

Εμείς επιλέγουμε το μέσα ή το έξω...Δική μας ''παράσταση'' είναι εμείς επιλέγουμε κάθε φορά πώς θα τελειώσει κάθε έσωτερική διαδρομή ..

Βεβαια η ζωή σου ανατρέπει όσα σενάρια και αν κάνει το μυαλό.

Το αν θα είναι επιτυχής ή όχι η διαδρομή και το αποτέλεσμα της αναζήτησης εξαρτάται κάθε φορά από πολλούς παράγοντες..και φυσικά μπορεί να μην έχει την ίδια κατάληξη όπως στο δικό μας αστικό καταφύγιο.

Θεωρώ ότι μέσα από την δική μου εσωτερική διαδρομή κάθε φορά καταλήγω σε ένα αποτέλεσμα ότι κάθε φορά σε αυτήν την ''παράσταση'' που δίνουμε καθημερινά προσπαθώ να μην είμαι θεατής των πραγμάτων, αλλά να συμμετέχω ενεργά με την ψυχή το νού και την καρδιά και ας πληγωθώ...
Το αποτέλεσμα δεν μετρά ....
μου αρκεί ότι προσπάθησα!!

Το άσχημο είναι αν μέσω της εσωτερικής αναζήτησης δεν καταλήγεις πουθενά παραμόνο σε έναν φαύλο κύκλο , που δημιουργεί ένα κουβάρι συναισθημάτων....
η λύτρωση έρχεται είτε κόβωντας τελείως το νήμα, είτε βρίσκοντας την άκρη του και το ξετυλίγεις αργά και σταθερά για μην μπλεχτεί και άλλο....
Ακόμη με παιδεύει η σκέψη αυτή!
Εσείς τί θα κάνατε ?

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,
Αυτό που περιγράφω είναι η σύνδεση με τον εαυτό μας και μόνο. Όταν συμβαίνει κάτι και παίρνουμε το χρόνο μας να το εξετάσουμε διερευνώντας τη δική μας ευθύνη στο γεγονός, λειτουργούμε με το "μέσα" μας. Αν αναλωνόμαστε στους άλλους και τις πράξεις τους, μεταθέτουμε τη δική μας ευθύνη και μένουμε μόνο στο "έξω" από εμάς.

Οπότε, αγαπητή Λαμπρινή,
Θεωρώ ότι το μέσα και το έξω χρειάζονται το συνδετικό "και" για να ολοκληρωθεί μια διαδικασία. Το διαζευκτικό "ή" τείνει να δημιουργεί πολώσεις εμποδίζοντας το συνεχές μιας διεργασίας. Ευχαριστώ για το σχόλιο!

Αγαπητή Ειρήνη,
Χαίρομαι που η ανάρτηση σου κινητοποίησε προσωπικά βιώματα. Η εσωτερική αναζήτηση διευκολύνει τις μπλεγμένες σκέψεις και ανακουφίζει συναισθηματικά. Χρειάζεται διαρκής προσπάθεια για να φτάσει κανείς σε αυτό το σημείο. Στην πορεία του συναντά σίγουρα φαύλους κύκλους και άλλα δύσπεπτα μονοπάτια. Καλή συνέχεια!

scalidi είπε...

Η αναζήτηση βέβαια παραμένει αέναη, σε άλλο επίπεδο κάθε φορά, αλλά τότε νιώθουμε και ζωντανοί μέσα μας, έτσι δεν είναι;
Η σειρά που χρησιμοποίησες για κάθε κατάσταση, είναι και η επιθυμητή ροή της ζωή μας...

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

Αγαπητή Σταυρούλα,
Η αναζήτηση όντως διατηρεί αυτή τη ζωντάνια μέσα μας. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια αρμονική ροή.

Despina είπε...

τελικά αναζητούμε μέσα μας τι...
την συνάντηση και του εγώ με τον άλλον!!!
καλώςς σε βρίσκω!

Ανώνυμος είπε...

Ειμαστε μέρος της φυσης και στη φυση όλα λειτουργουν αρμονικα όταν βρισκονται σε ισορροπία.
Η ησυχία,η αρμονία,η γαλήνη, η ξεκούραση,η μοναχικότητα,η διαδοχικότητα,η ολοκλήρωση, η ξεκούραση μας βοηθούν να διατηρούμε και να επανακτούμε την εσωτερική μας ισορροπία ανάλογα τη φάση που βρισκόμαστε και τι χαρακτήρες ειμαστε. Αυτη την ισορροπία που μπορει να μας την κλονισει μια κατάσταση, ένα συμβάν ή ακόμα και ένας άνθρωπος (είτε ειναι φιλος ειτε συγγνενης ειτε ακόμα και ο συντροφος μας) με τη συμπεριφορα του ή τις πράξεις του. Χωρις εσωτερική ισορροπία ο άνθρωπος ούτε σκέφτεται σωστά και βεβαια ούτε πράττει σωστά όντας σε συγχυση και τότε γινονται και τα μεγαλυτερα λάθη.
Η φυση η ίδια μας διδάσκει,αρκει να κοιτάξουμε γυρω μας και μετα βαθια μεσα μας...

Δημητρης Μ.

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

Καλωσήλθες Δέσποινα!
Αναζητούμε το Εγώ μας και μετά το Εγώ μας αναζητά τον άλλο, τους άλλους...
Ευχαριστώ για το σχόλιο!

Αγαπητέ Δημήτρη,
Η αναζήτηση μπορεί να σκοντάφτει σε δυσκολίες της ζωής αλλά η σύνδεση με τη φύση όπως ωραία περιγράφεις μας δίνει δύναμη!