Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Στο δρόμο για το bazaar

Εχθές κατηφόρισα στο Σύνταγμα με προορισμό το bazaar "Get a part" όπου νέοι άνθρωποι εξέθεταν τα χειροποίητα δημιουργήματά τους.
Κατέβηκα στο μετρό του Συντάγματος όπου Αγανακτισμένοι άνθρωποι εξέθεταν την εναντίωσή τους στην πληρωμή εισιτηρίων και όχι μόνο.

Στην πλατεία παλλόταν ο ρυθμός της αγανάκτησης, της διαμαρτυρίας και της αγωνίας για τις εξελίξεις στο οικονομικοπολιτικό προσκήνιο.
Διέσχισα την πλατεία αφήνοντας πίσω μου το πολύμορφο πλήθος.
Φτάνοντας στο Χρώμα-Chroma ένιωσα τον παλμό μιας άλλης ομάδας ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να εκθέσουν τη δημιουργικότητά τους.
Ξεχώρισα την δημιουργό των καλαίσθητων χειροποίητων "Little handicrafts" http://littlehandicrafts.blogspot.com/

Αναρωτιέμαι ποια είναι η ομάδα των ανθρώπων που αγωνίζεται ουσιαστικά.
Ο αγώνας μπορεί να έχει πολλές μορφές και πολλές φωνές.
Ο δημιουργικός αγώνας είναι μάχιμος και πολύφωνος χωρίς να καταλήγει σε ηχορύπανση.

6 σχόλια:

scalidi είπε...

Θέλει δύναμη, αφοσίωση και επιμονή η δημιουργία, έχει βαθμό δυσκολίας σε σχέση με όποια παθητική αντιμετώπιση της κατάστασης...

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

Σταυρούλα,

Συμφωνώ και επαυξάνω..!

Ανώνυμος είπε...

Η δημιουργία ειναι αυτο που γεμιζει (ή οφειλει να γεμιζει) εναν ανθρωπο και να αποτελεί με αυτο τον τρόπο ενα ενεργο και παραγωγικό μέλος μιας κοινωνίας. Μπορει να ειναι επιπονη όμως το αποτέλεσμα τον ανταμοιβει και αναζωογονεί.Για να χτισεις ενα σπιτι χρειαζεσαι 1-2 χρονια.Για να το γκρεμιζεις 1-2 μέρες ή 1-2 ... λεπτά (με τις σημερινες τεχνικές).
Μήπως όμως όλοι αυτοι οι "Αγανακτισμένοι" διαμαρτυρονται ακριβως επειδη τους εχουν στερησει τη δουλειά τους άρα και την δυνατοτητα να δημιουργήσουν??

Δημητρης Μ.

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

Δημήτρη,

Μου αρέσει η παρατήρησή σου. Οι Αγανακτισμένοι (σχεδόν όλοι μας δηλαδή) νιώθουμε αυτό που περιγράφεις, αυτή την αποστέρηση. Η αποκατάσταση της δημιουργίας απαιτεί χρόνο και προσωπική ευελιξία. Δεν εκχωρείται ούτε δανείζεται. Ευχαριστώ για το σχόλιο!

so cute είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά σου!

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@*Little Handicrafts*,
Παρακαλώ! Τα δημιουργικά νέα πρέπει να διαδίδονται:-)