Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πακέτο το facebook!

Έκανες κι εσύ login στο facebook και άρχισες τα friend requests. Έστελνες και δεχόσουν αιτήματα φιλίας σαν τρελός. Ειδικά στην αρχή! Είχες πάρει τόση φόρα που "κράμαρες" εκατοντάδες φίλους στο προφίλ σου. Έτσι κατάφερες να έχεις κι εσύ ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο στο βιβλίο των προσώπων. Μπόρεσες να σταθείς με ισάξιο προφίλ και μια παχιά στοίβα φίλων. Αρκεί αυτό; Μάλλον όχι. Έπρεπε να αρχίσεις να αλληλεπιδράς μαζί τους. Να γίνεσαι interactive και active! Άρχισες να γραφοσβήνεις στον τοίχο σου, για να βρεις την πιο επιτυχημένη ατάκα. Μόνο έτσι θα μπορούσες να συλλέξεις κανένα like. Ξεκίνησες να μοιράζεις like δεξιά και αριστερά. Μην τυχόν και σε παρεξηγήσουν οι φίλοι σου, αν τους εξαναγκάσεις σε νηστεία σχολίων. Προχώρησες λίγο περισσότερο. Έγραφες στους τοίχους τους πασαλείβοντάς τους με σπρέι του γούστου σου. Έκανες poke, έστελνες μηνύματα, αφιέρωνες τραγούδια, πόσταρες βίντεο... Ως φίλος είχες κάνει τα καθήκοντά σου. Τους είχες κοινοποιήσει, είχες απαντήσει στα posts τους, είχες δεχτεί να πας και στις εκδηλώσεις τους! Κι εκείνοι τι έκαναν για εσένα; Σε είχαν στριμώξει στο πακετάκι των φίλων τους. Μάλιστα επειδή δεν χωρούσες καλά καλά εκεί, σου πρότειναν να κάνεις friend request στο Β profile τους. Το Α ήταν fully booked. Εσύ ασφαλώς και το δέχτηκες. Φίλος είσαι και καταλαβαίνεις! Πήγες και σφήνωσες εκεί που σε έστειλαν. Όταν όμως ήρθε η ώρα να έχεις την άπλα σου; Όταν θέλησες να έχεις άπλα έκφρασης και επιλογής; Ένα πράγμα δεν μπορείς να κατανοήσεις: γιατί γύρισε το κεφάλι του από την άλλη μεριά τη στιγμή που διασταυρώθηκαν τα βλέμματά σας στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας;
Ένα "Καλημέρα" ήθελες μόνο να του πεις... Πακέτο!

8 σχόλια:

marronblogger είπε...

Το έθεσες πολύ σωστά. Και με μαεστρία λόγου. Όλα για το φαίνεσθαι. Όλος αυτός ο ντόρος για ψευδαίσθησεις φιλίας. Και στο τέλος το πιο φυσικό, ένας χαιρετισμός, θεωρείται αφύσικο.

iLiAs είπε...

οντως ειναι τραγικο...ειδικα σε κοινωνιες που συναντιεσαι με καποιον στο δρομο..να τον εχεις "φιλο" στο facebook...και στο δρομο, ουτε γεια....
ελεος μ' αυτα τα social networks...
λιγοι πραγματικοι φιλοι εκει μεσα και "σωστοι".

καλο σαβ/κο :)

Ανώνυμος είπε...

Όντως..πακέτο!!
Όλα είναι θέμα επιλογών όμως.Το fb μπορεί να λειτουργήσει και ως μέσο επικοινωνίας, αρκεί να μην αφήνουμε τον χαρακτήρα μας,τις σκεψεις μας, την ζωή μας την ίδια βασικά, να ξεθωριάζει εκεί. Να θέσουμε τα δικά μας, τα πραγματικά δικά μας, όρια. & χωρίς σκέψη για το τι θα πούν οι "mutuals"!!

Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα :)

Μarianne

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@marronblogger,
πράγματι οι "ψευδαίσθησεις φιλίας" όπως ωραία το διατυπώνεις μας απομακρύνει από την ουσία των σχέσεων. Καλωσήλθες!

@iLiAs,
το ρητό "λίγοι και σωστοί" φαίνεται να ισχύει σε όλες τις καταστάσεις! Καλό Σ/Κ!

@Μarianne,
το fb είναι ένα μέσο επικοινωνίας, στο οποίο έχω και η ίδια λογαριασμό. Σε αυτήν την ανάρτηση ήθελα να περιγράψω αυτή τη διάστασή του. Σίγουρα, όταν εκδηλώνουμε τη συμπεριφορά που περιγράφεις, οδηγούμαστε στις οφέλειές του! Ευχαριστώ για το σχόλιο!

fish eye είπε...

το f/b για μενα υπηρξε στηριγμα για δυσκολες ωρες..
απο εκει και περα, βρισκω μια ατελειωτη οχλοβοη σε σημειο εξοντωτικο..
δεν μπορω να δω ολους τους ''φιλους'' φιλους
εχω κανει ομως 1-2 καλες φιλιες τιποτα παραπανω

ηταν μια εμπειρια κι αυτη στη ζωη μας αν και φοβαμαι οτι δε ξεραμε να τη διαχειριστουμε σωστα!

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@❤ ,
Χαίρομαι όταν ακούω ιστορίες σαν τη δική σου! Τίποτα δεν είναι αμιγώς καλό ή κακό. Τα πάντα εξαρτώνται από τη δική μας οπτική! Καλωσήλθες!

Mr. Hubert είπε...

Πολύ ωραία το παρουσίασες!

Το fb κι εγώ το έφτιαξα γιατί πίστευα πως θα λειτουργήσει σαν γέφυρα επικοινωνίας και τελικά το έσβησα γιατί με έκανε να μην μπορώ να σκεφτώ με τρόπο αυθόρμητο και αθώο στην επικοινωνία μου.

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@Mr. Hubert,
Είναι βασικό να αξιολογούμε καθετί με το οποίο καταπιανόμαστε. Εφόσον λοιπόν για εσένα δεν λειτούργησε η επικοινωνία, καλά έκανες και επέλεξες να σσβήσεις το προφίλ σου! Συμφωνώ μαζί σου ως προς την έλλειψη αυθορμητισμού. Υπάρχουν ωστσόσο και άνθρωποι που βρίσκουν το fb πολύ βοηθητικό στην επικοινωνία τους. Ευχαριστώ για το σχόλιο!