Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Αρχίζει το ματς

Πολλοί άντρες αγαπούν το ποδόσφαιρο. Είναι πιστοί ακόλουθοι της μπάλας ακολουθώντας την όπου κι αν κυλάει. Όταν δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν στο γήπεδο, κάνουν εξέδρα τον καναπέ τους. Και εκεί είτε με παρέα είτε μόνοι ξεκινούν την τελετουργία. Η μπάλα είναι η βασίλισσά τους. Οι ίδιοι ως ταγμένοι αυλικοί της της δίνουν απλόχερα την προσοχή τους.
Σε αυτή την τελετουργική διαδικασία οι άντρες αλλάζουν πρόσωπα:
  • Γίνονται ανυπόμονα παιδιά
  • Μετατρέπονται σε έμπειρους προπονητές
  • Παίρνουν το ρόλο του διαιτητή
  • Μετενσαρκώνονται σε σκοτεινούς τζογαδόρους
  • Μεταμορφώνονται ακόμα και σε φανατικούς οπαδούς

Σχολιάζουν, ζητοκραυγάζουν, απελπίζονται, ενθουσιάζονται, ασκούν κριτική, είναι στις επάλξεις..! Απαιτούν ησυχία προκειμένου να ρουφήξουν κάθε λεπτό του αγώνα. Μετά τη λήξη του επανέρχονται στον εαυτό τους. Βγάζουν τους ρόλους τους σαν ιδρωμένες φανέλες. Τις απλώνουν για στέγνωμα. Από εκεί θα τις ξεκρεμάσουν στο επόμενο ματς.
  

2 σχόλια:

iLiAs είπε...

.. τελευταία στην Ελλάδα, "ακολουθούν" και κάποιες γυναίκες...
και υπάρχουν και γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου!!!
σε χωρες της Ευρώπης, αυτά γίνονται εδώ και χρόνια!

ο υγιης αθλητισμός, ο υγιής φίλαθλος, είναι προτιμότερος, απο τον άνθρωπο, που τρέχει στα καζίνο, στα μπαρμπούτια, στα strip-shows.

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@iLiAs,
Έγραψα αυτό το κείμενο για να "τιμήσω" τους ποδοσφαιρόφιλους! Δεν είχα πρόθεση να θίξω κανένα θέμα. Απλώς μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι παθιασμένοι με κάτι. Αφιερώνω λοιπόν αυτό το άρθρο στους ποδοσφαιρόφιλους και σε όσους κάνουν οτιδήποτε με πάθος:-)