Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Αποτοξίνωση


Στις γιορτές συνήθως ξεφεύγουμε από τα όριά μας επιτρέποντας σε μπόλικες θερμίδες να θρονιαστούν στο σώμα μας, σε μεγάλες δόσεις αλκοόλ να κυλήσουν στο αίμα μας και σε καθετί ανθυγιεινό να παρεισφρύσει μέσα μας. Με τον ερχομό του νέου έτους ξεκινούμε τις υποσχέσεις στον εαυτό μας, παλεύουμε να δεσμευτούμε σε υγιείς δραστηριότητες και θέτουμε στόχους. Μοιράζουμε απλόχερα ευχές και είμαστε έτοιμοι για αλλαγές.
Και ίσως η πρώτη αλλαγή είναι μια αποτοξίνωση express που θα μας ξεφουσκώσει από την κραιπάλη των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Για να νιώσουμε ανάλαφροι και να συνεχίσουμε για τις επόμενες αλλαγές. Η πίεση να θέσουμε στόχους μοιάζει με ένα χοντροκομμένο χέρι που μας έχει αρπάξει από το λαιμό ζητώντας επίμονα διευκρινίσεις. Και εμείς αιφνιδιασμένοι στοχεύουμε σε βελτίωση των οικονομικών, σε καλύτερη εκπαίδευση, σε φροντίδα του εαυτού μας...
Ξεχνάμε να θυμηθούμε ότι οι στόχοι έχουν αξία και δικαιούνται την προσπάθειά μας μόνο όταν συνειδητά τους επιλέγουμε, επειδή αντιπροσωπεύουν μία ή περισσότερες ανάγκες μας. Τι είναι αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε για το 2014; Ποιες είναι οι υπόλοιπες τοξίνες από τις οποίες επιθυμούμε να εξαγνιστούμε;
Πώς μπορούμε να αποτοξινωθούμε από σχέσεις που μας βλάπτουν; Ποια είναι η πιο κατάλληλη δίαιτα για να απελευθερωθούμε από τα περιττά βάρη μιας παχύσαρκης αλληλεπίδρασης; Η αλλαγή στον τρόπο επικοινωνίας μας και το θάρρος να επαναπροσδιορίσουμε ποιοι άνθρωποι μας διατηρούν σε ψυχική φόρμα και ποιοι μας προκαλούν κορεσμό αποτελούν ένα διαφορετικό είδος αποτοξίνωσης. Αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο και σκέψη, για να βεβαιωθούμε από ποιο είδος αποτοξίνωσης θα καταπιαστούμε πρώτα για το νέο έτος. Μια παύση σύνεσης, περισυλλογής και αυτογνωσιακής σοφίας θα μας οδηγήσει στις καλύτερες επιλογές. Καλή επιτυχία σε όλους μας!  

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλη χρόνια,με προσωπικούς κ επαγγελματικούς στόχους.ο δικός μου στόχος ειναι συναισθηματική απελευθέρωση.

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

Καλή χρονιά! Ευχαριστώ για τις ευχές! Μου αρέσει ο στόχος περί συναισθηματικής απελευθέρωσης :)

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να εχουμε όλοι καλη χρονιά. Ακουγεται τετριμμενο όμως το πρωτο πράγμα που πρέπει να εχουμε σαν στόχο είναι να κάνουμε πράγματα που δεν θα φθείρουν ή θα φθείρουν οσο το δυνατον λιγότερο το σώμα και το μυαλό μας. 'Αραγε πως θα επιτυχει κανείς τους στόχους του όταν τον απασχολεί ένα θέμα υγείας στο σώμα του ή αν το μυαλο του ταραγμένο απο κάποια/κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις είναι μπλοκαρισμένο και δεν μπορεί να σκεφτεί καθαρά και δημιουργικά?
'Αν είμαστε καλά τότε μπορούμε να κυνηγησουμε όποιο στόχο θέλουμε και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας όπου εμείς κρίνουμε οτι αξιζει!

Καλη χρονιά λοιπόν!

Δημήτρης Μ.

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη,

Ευχαριστώ για τις εμπλουτισμένες ευχές σου! Εύχομαι να έχεις τη διαύγεια που περιγράφεις και να παλέψεις για τους στόχους που σε εκφράζουν το 2014!

Ανώνυμος είπε...


Γεια σου Σταυρούλα! Όμορφο κείμενο!
Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα, το πολυτιμότερο αγαθό!
Για όλα τα υπόλοιπα, καθαρή σκέψη, αισιόδοξη αντιμετώπιση, χαμόγελο, μεράκι κ διάθεση να παλέψουμε ωστε να επιτύχουμε ο,τι νομίζουμε πως θα μας κάνει περισσότερο ευτυχισμένους!!

Marianne

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

@Marianne,

Ευχαριστώ! Χαίρομαι να διαβάζω τις αισιόδοξες ευχές σου :)