Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν κάποιοι έχουν δεδομένο ότι θα πεις "Ναι"

Οι εκλογές που αναμένονται έχουν βγάλει στη "γύρα" πολλούς υποψήφιους. Αυτοί γυροφέρνουν όχι μόνο τους ψηφοφόρους, αλλά και τα άτομα-στολίδια ή άτομα-κράχτες για το σχήμα τους. Και έστι οι προτάσεις πέφτουν βροχή. Με στόμφο, επιδεξιότητα, μεγαλοστομία και άλλα τεχνάσματα πειθούς.
Μια τέτοια πρόταση δέχτηκα σήμερα, για να "στολίσω" το ψηφοδέλτιο ενός υποψήφιου δημάρχου. Ήχησε σαν μια απίστευτα σημαντική ευκαιρία που έπρεπε να αρπάξω από τα μαλλιά και να την... ξεμαλλιάσω! Ο ξεστομίζων την πρόταση ήταν σίγουρος πριν από τη συνάντησή μας ότι θα βροντοφώναζα το "Ναι" και θα τον χιλιοευχαριστούσα για την τιμή που μου έκανε.
Όταν οι φαντασιώσεις του περί συμφωνίας μου αντέκρουσαν το ρεαλιστικό "Όχι" έμεινε εμβρόντητος δίχως να μπορέσει να εξηγήσει την άρνηση. Εκείνος μου πρόσφερε μια ευκαιρία έτοιμη για "ξεμάλλιασμα" και εγώ δεν ήθελα να αγγίξω ούτε μία τρίχα!
Έφυγε από τη συνάντηση με ύφος κεραυνοβολημένου.
Εκείνος συνεχίζει να αναζητά τα άτομα-κράχτες για το ψηφοδέλτιο.
Εγώ συνεχίζω να προβληματιζόμαι για τη ματαιοδόξια ορισμένων ατόμων.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε και πρωθυπουργός!!!
Bosporaki

Costas είπε...

Vote 4 Sta_Sa !!!

Para-Mythou είπε...

Οι πολιτικοί πρέπει να βλέπουν κάθε μέρα την ταινία "Γκάντι" μπας και θυμηθούν τι σημαίνει να είσαι ηγέτης δίχως αξιώματα και πλούτη.

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

Οι πολιτικοί ακόμα κι αν ξεκινούν με αγνές προθέσεις και συγκεκριμένη ιδεολογία, εμφανίζουν συμπτώματα της διαταραχής της ύβρεως. Επικεντρώνονται μόνο στα ατομικά τους οφέλη και αποχαιρετούν για πάντα την ιδεολογία τους.
Para-Mythou,
μήπως η ταινία "Γκάντι" αποτελέσει ένα είδος φαρμακευτικής αγωγής για αυτούς;

Bosporaki & Costas,
μπροστά σας όλοι οι ψηφοφόροι ωχριούν... Είστε το πιο δυνατό "fan club"!

kat. είπε...

θεωρώ πως η βρομιά αυτής της χώρας εκεί κρύβεται. στη πολιτική! πίσω από ένα ακριβοπληρωμένο κοστούμι ο καθένας μπορεί να κρύψει όχι μόνο τη ματαιοδοξία του, τη μαλακία του και τις φιλοδοξίες του. μπορεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

take care!

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

Πέστα τα Kat.!