Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Το βιβλίο της ζωής σου


Στο βιβλίο της ζωής τολμάς να δοκιμάσεις την τέχνη σου πάνω στο χαρτί. Δημιουργείς σελίδες λαμπερές και πολύχρωμες. Ενθαρρύνεσαι από τη φωτεινότητα και χαίρεσαι με τη δεξιοτεχνία σου. Ανυπομονείς να γεμίσεις πολλές λευκές κόλλες έχοντας αυτή την καλλιτεχνική ορμή. 

Έρχεται η ώρα όμως που γυρνώντας τη σελίδα πέφτεις πάνω σε μια μαύρη κηλίδα. Δεν την αντέχεις. Αρνείσαι να ξαναπεράσεις τα ίδια. Βάζεις τον εαυτό σου σε κατάσταση αναμονής μέχρι αυτή η κηλίδα να φύγει. Εύχεσαι να αλλάξει κάτι γρήγορα. Κάθεσαι παθητικός. Δεν θέλεις να δεις το παρακάτω. Μόνο ένα τεράστιο "Γιατί" στέκει απειλητικά από πάνω σου γεμίζοντας ερωτηματικά τις υπόλοιπες σελίδες. 

"Έτσι είναι τελικά οι σχέσεις;", "Θα υποφέρω συνέχεια;", "Ποιον θα εμπιστευτώ πραγματικά;", "Μήπως ήμουν καλύτερα στη μοναξιά μου;"... 

Ερωτήματα που γίνονται νέοι τίτλοι στις σελίδες σου και υγραίνουν τα μάτια σου. Μουσκεύονται οι σελίδες και γίνονται ακόμα πιο άσχημες στην όψη. Πιέζεσαι να βγεις από την κατάσταση αναμονής, αλλά δεν ξέρεις πώς. Να προσποιηθείς ότι όλα είναι καλά; Αδύνατον. Δυσκολεύεσαι να κρύψεις τη στενοχώρια σου. 

Τι θα συμβεί αν μείνεις για λίγο στις σελίδες του παρόντος; 
Αν μελετήσεις τις λέξεις και τις φράσεις; 
Πώς αξιολογείς την κατάσταση σαν αναγνώστης και όχι σαν ήρωας που υποφέρει; 
Πώς θα ήθελες να συνεχίσεις την ιστορία, αν δεν ήσουν ο ίδιος ήρωας; 
Να θυμάσαι ότι οι σελίδες αυτές δεν είναι τίποτα περισσότερο από μερικές παράγραφοι σε ένα βιβλίο χιλιάδων σελίδων. Η αποδοχή τους θα σε οδηγήσει στο επόμενο κεφάλαιο. Η διάθεση ενσωμάτωσης των μελανών προτάσεων θα απαλύνουν την αρχική δυσφορία.

Είσαι έτοιμος να τολμήσεις να δείξεις αγάπη και σε αυτές τις σελίδες;


      

Δεν υπάρχουν σχόλια: