Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Προθυμία

H Απροθυμία ζαλισμένη από την ξάπλα σκέφτηκε να σηκώσει για λίγο τον κορμό της. Άνοιξε τα μάτια και κούμπωσε το τελευταίο κουμπί. Τι κι αν κόντευε να πνιγεί; Ήθελε να βεβαιωθεί ότι όλα τα ρούχα της ήταν γερά τυλιγμένα στο κορμί της. Δεν θα άντεχε να βγάλει ούτε για μια στιγμή τη ζακέτα της. Είχε ρυθμίσει έτσι την ενδυμασία, ώστε να προσαρμόζεται στην εκάστοτε θερμοκρασία. 

Είχε μπει η άνοιξη. Θα μπορούσε να αφαιρέσει το πανωφόρι της. Θα μπορούσε ακόμα να μείνει με την μπλούζα της. Ούτε για αστείο! Η Απροθυμία δεν θα δοκίμαζε τίποτα. Δεν θα έπαιρνε κανένα ρίσκο. Εκτός και αν ήταν απόλυτη σίγουρη για το αποτέλεσμα. Μόνο τότε θα άρχιζε να ξεκουμπώνεται.

Οι μέρες είχαν ζεστάνει για τα καλά. Εκείνη ακόμα με τη ζακέτα. Τουλάχιστον ξεκούμπωτη. Για την ακρίβεια φορεμένη χωρίς μανίκα. Σαν μπέρτα ενός ήρωα που είχε χάσει τις δυνάμεις μου.  Ώσπου ένα βράδυ φύσηξε ένα αεράκι απρόσμενο και δυνατό. Την πέτυχε να βαδίζει. Δεν πρόλαβε να αρπάξει το ύφασμα από τους ώμους της. Η ζακέτα κυμάτισε σαν ξέπνοο λάβαρο. 

Απρόθυμη να τρέξει να την πιάσει. Απρόθυμη να συνεχίζει να περπατά. Έκλεισε τα μάτια έτσι όπως ήταν όρθια. Το αεράκι άρχισε να χαϊδεύει τα βλεφαρά της. Καθόλου δεν την πάγωνε. Μάλλον της έδινε μια αιφνίδια ευχαρίστηση. Άρχισε να παρατηρεί πώς αλλιώς το χάδι απλωνόταν σε όλο της το κορμί. Και όπως συνέχιζε να φυσά πήρε μακριά το Α. Και έτσι εκείνο το βράδυ γεννήθηκε η Προθυμία.

Την επόμενη μέρα το πρωί έρριξε μια βουτιά με ρούχα βαφτιστικά. Συνήθιζε να κοιτά τη θάλασσα από μακριά. Φοβόταν για το τι θα έβρισκε στα βαθιά. Σήμερα έμαθε. Βρήκε μια στιγμή φρεσκάδας. Άπλωσε το κορμί της στην παραλία. Και λίγο μετά μισοβρεγμένη και μισοστεγνή, μα ολότελα βαφτισμένη, άρχισε να περπατά χωρίς μπέρτα, χωρίς ζακέτα, χωρίς ρούχα βαφτιστικά, χωρίς Α. 

Η Προθυμία θα έκανε βουτιές, θα όργωνε χωράφια, θα άραζε, θα χοροπηδούσε, θα πειραματιζόταν. Μα κυρίως θα εξερευνούσε τη γύμνια της. 

Αν την συναντήσεις, κάνε παρέα μαζί της. Μην την θεωρήσεις πρόστυχη. Μην την κρίνεις ως προκλητική. Μείνε να δεις τη δική σου γύμνια πάνω της. Μπορεί κάπως έτσι να προκύψει και μια δική σου βάφτιση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: